You are currently viewing HPV Virüsünden Korunmak Mümkün Mü?
HPV Virüsünden Korunmak Mümkün Mü?

HPV Virüsünden Korunmak Mümkün Mü?

HPV Virüsünden Korunmak Mümkün Mü?

HPV Virüsünden Korunmak Mümkün Mü? Siğil virüsünden korunmak, hpv aşıları, siğil aşıları, hpv emareleri, siğil emareleri, hpv tedavisi,hpv aşıları etkilimi, hpv aşılarının zararları, siğil aşıları etkilimi,

HPV Virüsü için doğal ürün ne kullanabilirim hangi bitkiyi kullanmam gerek  Geniş bilgi almak için www.antibiyoks.com.tr web sayfasından bilgi alabilirsiniz.

HPV FORUM SİĞİL FORUM
HPV den Siğilden Kurtulanlar Yenenler.

HPV BİLGİ PAYLAŞIM FORUMU

Bitkisel Ürünler Hakkında Bilgi Almak İçin Tıklayınız !

HPV HASTALIĞINDAN KURTULANLARIN TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTIĞI ORTAK PLATFORMU ZİYARET EDİN !

HPV virüsü bulaşması cilt teması ile olduğundan korunmak mümkündür.

Cilt ya da cinsel temaslarda bulunurken dikkatli olmak ya da aşı yaptırmak sizi bir nebze koruyacaktır. Peki en etkili koruma yolu hangisidir, nelere dikkat etmeli?

HPV Aşısı HPV Virüsünden Korunmak Mümkün Mü?

HPV virüsünün bulaşmasını engellemek için aşı mevcuttur. Sadece bu virüsün yüzden fazla türü vardır. Şu anda geliştirilen aşılarda virüsün kanser icra eden türüne karşı koruma hemen hemen sağlanamamaktadır.

HPV Virüsünden Korunmak Mümkün Mü?HPV 16 ve HPV 18 kanser icra eden türlerdendir. HPV 6 ve HPV 11 arasındaki 4 tip ise siğillere sebep olur. Aşı bu tiplere karşı koruma sağlamaktadır.

HPV, virüs kaynaklı hastalıkların ortalama %70’inin sebebidir. Rahim ağzı kanserlerinin tüm sebebi de HPV denilebilir. Aşı tam koruma sağlaması da bu oranları ciddi oranda azaltacaktır.

Aşının koruyucu olması için hanımlarda 9-26 yaş aralığında yapılması önerilir. 45 yaşına kadar da bu aşıyı olmak mümkündür.

Öteki Önlemler HPV Virüsünden Korunmak Mümkün Mü?

HPV aşısı olmamışsanız bazı hususlara dikkat ederek gene de virüsten korunmaya çalışabilirsiniz.

  • Sünnet olmak hastalığı %25 oranında önlemektedir.
  • Prezervatif kullanmak hastalığı %70 oranında engeller. Prezervatif kullanılsa bile genital ve anal temas mümkün olduğundan cilt teması yöntemiyle gene bulaşması mümkündür.
  • İlişkilerde tek eşli olmak hastalığa yakalanma riskini ciddi oranda azaltır.
  • Siğil olması halinde ilişkiye girmek yerine ilk olarak tedavi seçeneğine yönelmek gerekir.

HPV Virüsünün Kansere Yol Açmaması İçin Önlemler

HPV virüsüne yakalananların kanser olacağı benzer biçimde bir kural yoktur. Pek oldukça kişinin vücudu bu virüsü dışarı kendiliğinden atacaktır. 1-2 yıl sürse de vücut kendiliğinden virüsten kurtulabilir. Sadece bunun için bağışıklık sisteminin kuvvetli olması gerekir.

Bağışıklık sistemi bozuk olan kişilerde virüsün kanserojen tesiri oldukça daha baskın olacaktır.

Bu yüzden sigara kullanmak, uzun soluklu doğum denetim hapları kullanmak, klamidya enfeksiyonu benzer biçimde etkenler hastalığın vücuttan atılmasını zorlaştırılır. Atılamayan virüs ilerleyerek kansere dönüşebilir.

HPV Emareleri

HPV virüsü bulaşması halinde siğiller, kaşıntı, yanma, acı, batma, cinsel ilişki esnasında kanama, tane olmadığı halde kanama, anormal akıntılar söz mevzusu olabilir. bu durumda kesinlikle doktora başvurmalısınız.

Tedavisi İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

HPV bir vürüstür HPV virüsünü Negatif etmek gerekir. Yakmayla, Dondurmayla, Lazerle, Asit içerikli damlalar ve krem ile geçmez. Cildinizi tahriş ettiğiniz için çoğalarak yayılır.